"Ne kösd le képzeleted szárnyait! Merj repülni, és merj örülni az agyadban megszülető minden bizarr, lángoló gondolatnak!"

2012. szeptember 16., vasárnap

Hegedűs forradalom

Hallottatok már David Garrettről? Ő a világ egyik leggyorsabb hegedűse, és nem mellesleg hihetetlen jó pasi. :D De tényleg, tökéletes ötvözet: helyes, magas, szőke, zenész (hogy pontosak legyünk hegedű virtuóz) és nagyon szimpatikus.

 David Garrett 1980. szeptember 4-én született a németországi Aachenben.  Még csak négy éves volt, amikor édesapja vett egy hegedűt David bátyjának, amely igencsak felkeltette a gyermek érdeklődését. Hétéves korára már minden héten játszott nyilvánosan. A lübecki konzervatórium növendéke lett. 12 éves korában a lengyel hegedűs Ida Haendel vette szárnyai alá, tanulmányait pedig hamarosan a londoni Royal College of Music-ban, majd pedig a New York-i Juilliard School-ban, ahol Itzhak Perlman lett mestere.

13 évesen már CD-felvételt készített, szerepelt a német és holland televízióban és hamarosan Stradivari hegedűt kapott. Egy év múlva írta alá szerződését a Deutsche Grammophonnal, 17 évesen pedig a Müncheni Filharmonikus Zenekarral lépett fel Zubin Mehta vezényletével. Azt mondják, hogy a leggyorsabb hegedűs a világon, aki 13 hangot játszik el egy másodperc alatt.

Célja, hogy a könnyűzenét és a klasszikus zenét közelebb hozza egymáshoz, van egy együttese is, amely gitárból, dobokból, hegedűből és billentyűkből áll. Maga is komponál, átiratokat készít, a klasszikus zenétől egyre inkább a crossover felé fordult. Számos díjat zsebelt már be felvételeiért, munkájáért.

Mindenkinek csak ajánlani tudom. Szeretem a hegedűt és a komoly zenét is, de azért jól esik hegedűn hallani egy-két rock számot is. Remélem tetszik nektek a pasi. Én imádom... :D






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése