"Ne kösd le képzeleted szárnyait! Merj repülni, és merj örülni az agyadban megszülető minden bizarr, lángoló gondolatnak!"

2012. július 26., csütörtök

Kulcsjáték

Összetalálkoztam egy újabb novellaíró-versennyel, ami nekem nagyon jónak tűnik. Rám bízzák, hogy mit írok, de azért még sem hagyják, hogy a vakvilágba dobálózzak mindenféle témával. A Könyvmolyképzőkiadó tett rá egy plusz ajánlatot is, na jó csak interneten közli, de azért az is valami. :D
És ami a legjobb benne, hogy csak szeptember elején kell beadni a novellákat, tehát esélyem sincs rá, hogy időhiány miatt félbe hagyjam az egészet.
Ez volt a személyes vélemény, ha bárkinek -akinek sikerült kibogoznia ebből valamit - meghoztam egy kis írogatáshoz a kedvét az itt és itt tájékozódhat.

Azért ide is bemásolom.



II. IMAGINE ÍRÓ KUPA

A 2010-es I. Imagine Író Kupa után most frissen, ropogósan érkezik a második. 

Az első Kupán mind megtanultuk, akár versenyzőként, akár kritikusként, akár szervezőként vettünk részt rajta: nagyobb lélegzetű művet szigorú szabályokhoz alkalmazkodva nemcsak nehéz, de már-már lehetetlen írni. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezúttal olyan szabályrendszert hozunk létre, ami a lehető legrugalmasabb, mégis kötött. Egy versenyen fontos, hogy jól érezzük magunkat, így miért is ne szolgálhatnának a szabályok gátak helyett inspirációval?
Persze továbbra is meg kell felelnetek bizonyos támpontoknak, csakhogy ezeket a támpontokat ezúttal elsősorban ti választjátok ki!

Ha lejjebb görgettek, öt csoportot találtok, amelyek mindegyikében öt kulcs szerepel. A feladatotok, hogy csoportonként egyet-egyet kiválasszatok; ezek, valamint a jelentkezéskor kapott titkos kulcs fogják a történetek alappilléreit alkotni. Nem kötelező őket a szó legszorosabb értelmében használnotok (tehát pl. ha lenne „játékbaba” kulcsunk, az a pályaműben egy személy helyzetére vonatkoztatva is megjelenhetne, nem csak konkrétan játékbabaként), legyetek kreatívak! A lényeg, hogy valamilyen formában mindegyik választott kulcs fontos, szerves részét képezze a történetnek.


Kulcsok

A.
- homályos
- komikus
- borongós
- rózsaszín
- szürreális


B.
- pocsolya
- múzeum
- villamos
- lanka
- világítótorony


C.
- kötelesség
- baleset
- kettős élet
- új otthon
- cserbenhagyás


D.
- Egy valamirevaló sárkánynak legalább három feje van.
- Ma egy lépés előre, holnap kettő hátra!
- A papír legyőzi a követ, de mi van, ha az én kövem éles?
- A tizenegyest nem lehet kivédeni, csak rosszul rúgni.
- Fénysebességhez közel lassabban repül az idő.

(Ezek nem beépítendő mondatok, inkább mottóként kezeljétek őket!)

E.
- 11
- 3,14
- 7
- 2012
- 42


Jelentkezéskor a választott öt kulcsotok még egy titkos kulccsal is kiegészül, ez mindenkinek ugyanaz, és mindenkinek kötelező. Ne áruljátok el senkinek, mert a kritikusok feladata lesz, hogy megtalálják, mi lehet ez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése